Omschrijving

Jenga / Hout / Reuze-uitvoeringAfmetingen

1,50m hoogGeleverd met

nihil

Prijs

25 €

SPELREGELS :


Jenga wordt gespeeld met 54 houten blokken, elk blok heeft een lengte breedte verhouding van 3:1, en is iets minder hoog dan dat het breed is. De blokken worden gestapeld in de vorm van een toren, elke laag bestaat uit drie blokken die plat naast elkaar liggen, en elke laag is loodrecht geplaatst op de vorige. Een Jenga toren bestaat dus uit 18 lagen. Omdat het stapelen van de blokken moeilijk kan zijn, is er een plastic bakje meegeleverd als hulpmiddel.


Zodra de toren is gebouwd, mag de speler die hem heeft gebouwd beginnen. De speler neemt een blok uit een willekeurige laag onder de bovenste 3 lagen en legt het blok bovenop de toren. Hierbij mag slechts één hand worden gebruikt, de toren mag ook alleen met één hand tegelijk aangeraakt worden. Hierna is de beurt voorbij. Als de volgende speler van mening is dat de toren gaat omvallen, mag hij/zij nog 10 seconden wachten voordat de beurt verder gaat.


Het spel eindigt als de toren omvalt. De verliezer is de persoon die de toren om laat vallen (de speler die aan de beurt was toen de toren viel).


Een variant van dit spel is "Timber", waarbij de toren bestaat uit lagen van rode, gele en blauwe blokken. Hierbij dient telkens een kleur te worden gegooid met een dobbelsteen en mag alleen een blok van de gegooide kleur uit een willekeurige laag worden gepakt. Dit maakt het spel moeilijker en uitdagender


(bron : wikipedia)

Jenga